Mässchefen om det bästa på årets Allt för Sjön

Tussilago, takdropp, fågelkvitter och rosévin i all ära men kännbarast av alla vårtecken är ändå båtmässan. Vi får ett snack med mässchefen Hanse Thorslund inför åtets upplaga av Allt för Sjön.

Mässgeneralen Hanse Thorslund sitter i en båt inför båtmässan Allt för Sjön 2024.
Den 7 mars riv startar årets upplaga av båtmässan Allt för Sjön.

Den 7 mars slår båtmässan Allt för Sjön upp portarna med nya båtar, motorer och tillbehör. Men också med flera nya grepp där ”Work Boat Mässan”, ”Classic Boat Show”, ”Marina scenen”  och ”Det nya båtlivet” är några exempel på spännande delarrangemang.

Är det rätt uppfattat, Hanse Thorslund, projektledare för Allt för Sjön?

– Ja, ungefär så. Avsikten är att det ska finnas något lockande för alla och apropå Classic Boat Show så har vi år fokuserat extra på seglelbåtar. Ett urval av 7 båtar från folkhemmets båtar förr i tiden som speglar båtlivet så som det var och som nog kan ta med den äldre publiken på en riktig nostalgitripp.

Hanse fortsätter:

– För de yngre finns nya vattenskotrar där eldrivna och högteknologiska E-Watercraft verkligen är något extra. För den som inte tycker att båtar när precis allt finns en miljömonter där man kan få reda på hur Östersjön egentligen mår samt en välfyllt tillbehörshall med det mesta av det bästa av båtprylar. I år har vi också satsat extra på mat och dryck och pol Hamnkrogen där man kan ta en paus i båtspaningen.

Fler dragplåster?

– Ja vi har ju en rad riktigt heta premiärer med bland andra Arcona 50, Navan C30 och Navan S30 för att nämna några. De två sistnämnda ett helt nytt varumärke från Brunswick, världens världens största båtproducent. Sedan kommer förstås också Nimbus med en Stark flotta. Man får heller inte missa nya Windy W29 Huracan.

Och så kan man slinka in på parallella mässor på samma biljett?

– Exakt! Den första helgen kan man passa på att även besöka Antikmässan och den andra helgen spanar man med fördel också in Stockholm Husvagn Husbil som arrangeras parallellt, avslutar Hanse Thorslund.

Öppettider Allt för Sjön:
7-10 mars (parallellt med Antikmässan)
14-17 mars (parallellt med Stockholm Husvagn Husbil)
Torsdag: 10.00 – 20.00
Fredag – Söndag: 10.00 – 18.00