Sugen på kärriärbyte? Snart öppnar ny utbildning för marinelektriker

En direkt koppling mellan utbildning och näringslivets behov. Så beskrivs satsningen på en ny utbildning för marinelektriker i Nynäshamn.

Volvo-penta-hybrid-drivlina-nyhet

Att det finns en viss kompetensbrist inom marinsektorn är inget nytt. Vad som däremot är det är den senaste ansatsen från Campus Nynäshamn för att motarbeta detta. Redan till hösten ska en första kurs börja den helt nya utbildningen för marinelektriker.

– Vi är oerhört glada över att kunna introducera Marinelektrikerutbildningen på Campus Nynäshamn och stolta över att vi getts förtroendet att delta i framtagandet av en helt ny utbildningsform inom skolväsendet, skriver Anneli Sahlin, rektor på Campus Nynäshamn i ett pressmeddelande.

Ska blanda teori och praktik

För att utbildningen ska tilltala en bredd och dessutom ge bästa möjliga förutsättningar för en snabbt insteg i arbetslivet tror man på en kombination av praktiskt och teoretisk utbildning.

– Detta är ett betydelsefullt steg för Nynäshamns kommun som marin kuststad . Jag hoppas att utbildningen kan utgöra en del av ett framtida M arin t C enter vilket skulle vara betydelsefullt för såväl marinbranschen som för Nynäshamns kommun