Hallberg-Rassys varvsmagnat säljer sin villa på Orust

Varvs-ikonen, företagsledaren och Orust-sonen Magnus Rassy säljer nu sin villa i Ellös. Frågan är inte om – utan i vilken mängd – han lämnar marina spår efter sig till den ny ägaren?

Magnus Rassys villa, som nu är till salu, kommer med en storslagen havsutsikt.

Mitt bland alla båtnyheter, händelser, premiärer och tillbakablickar på Hallberg-Rassys Facebook-sida dyker en mindre väntad uppdatering upp. Den att självaste varvsägaren, Magnus Rassy, säljer sin privata villa. Något som fick fantasin att skena iväg.

Vem ser inte för sig båtattiraljer och båtinredning i ett hus som är så pass havsnära att höststormarna tränger sig ända in på den nåtade teakparketten?

För så är det väl, Magnus Rassy?

– Nja. Eller egentligen nej. Faktum är att jag har försökt hålla en så låg marin profil som möjligt. Det har gått sådär. Bland annat slank det in ett nåtat teakdäck på toaletten någon gång under resans gång. Det var en nivåskillnad där som lätt kunde avhjälpas med ett teakdäck från varvet, så det fick bli så, säger Magnus Rassy.

– Ja, just det! Sedan har jag ett soffbord i vardagsrummet som egentligen skulle ha varit ett salongsbord i en av våra modeller. Det blev något fel på måttet när det byggdes så det fick slinka med hem.

Den marina känslan är, tvärt om mot vad man kanske skulle kunna tro, högst begränsad i villan som Magnus Rassy nu säljer.

Så yrkesskadan har ändå satt sina spår i huset här och var?

– Ja, men till mitt försvar så har jag ändå bott här i 21 år.

Och det är förstås havsnära?

– Man kan säga att jag har satsat mer på höjden än på närheten till havet. Huset ligger på den högsta punkten som var möjlig att bygga på när jag köpte det. Därför kommer det med en fin havsutsikt där man ser båtar både inomskärs och utomskärs – samtidigt. Och så har man Gullolmen i synfältet.

Den högsta punkten som var möjlig att bygga på när du köpte det, säger du?

– Ja, det var just det. Nu kan man bygga ännu högre och det är därför jag flyttar. Vem vill inte ha ett hus som är ännu större, roligare och bättre och som har ännu vackrare utsikt?

Så ser den ut, villan i Ellös på Orust som Magnus Rassy nu lämnar för att flytta till något större.

Fortfarande med havsutsikt?

– Ja och med ett lite vidare synfält över havet längre norrut.

Och fortfarande nära till jobbet på varvet?

– Ja för tusan. Jag lämnar varken Orust eller Ellös, avslutar Magnus Rassy.

Foto: Utown Media

Se också:
Legendariske Christoph Rassy har seglat vidare