Studio ep.9 – proffsens tips inför upptagningen och senaste nytt från båtvärlden

Gustav Morin

Som vanligt ryms inte hälften av innehållet i rubriken. Här kommer senaste nytt med det mesta av det bästa från båtvärlden. 

Det är mycket på gång i båtvärlden och alltifrån småbåtar till lyxjakter säljer i många fall mer än vad tillverkarna klarar av att leverera.

Ett varv som kommit med många spännande nyheter är lyxjaktsproffsen från finska Baltic. Här berättar vi mer om deras moderna kutter-liknande klassiker på 117 fot, som inte bara är lätt och snabb utan som också har massor av spännande teknik som ska se till att båten lämnar ett så litet klimatavtryck som möjligt.

Se också:
Baltic 142 Canova – lyxjakt med foil
Baltic 68 – enorm dagseglare med eldrift

Klart man ska välja katamaran

På tal om litet avtryck så kan det vara läge att byta ut drömmarna om en stor traditionell planande kabinbåt och istället (för att flytta massor av vatten och dra stora svall) satsa på en motorkatamaran. Utrymmet och stabiliteten blir svårslagen men man måste dra ner på farten. Vi spanar in en rykande het nyhet från Fountain Pajot.

Konkurrens i eldrift och bärplan

Vi har nyligen berättat om svenska Candelas nya spännande foilande elbåt och deras nya drivlina C-POD som spås bli en “game changer”. Vi spanar in utmanaren Edorado som stoltserar med dubbelt så mycket motorkraft och högre toppfart.

Bli hamnkaptenens favorit vid upptagningen

Att ta upp båten gemensamt med alla andra i båtklubben på den stora båtlyftardagen kan vara lika spännande och socialt som ångestframkallande. Rätt saker ska prioriteras och därtill i en viss ordning. Vi har pratat med proffset och går igenom processen steg för steg.

I ämnet upptagning tipsar vi också om våra tidigare inslag i ämnet:
Palla och stötta rätt
Bli av med fukten ombord
Täck båten rätt
Så undviker du unken lukt ombord med avfuktningsknep
Ta upp båten med trailer – bästa tipsen

Andra spännande saker som avhandlas Studio ep.9 som spelas in i samarbete med Svenska Sjö är klassiska bilar som blir båtar, test av full foiling på en sju ton tung kölbåt, ny enorm trimaran ska sätta rekord runt jorden. Med mera.

Hamnen Studio ep9

Relaterade artiklar

Kungaparet-testar-elbat

Kungaparet och politiker testar foilande elbåten Candela

Byte_bränslefilter

Höstfix – så enkelt byter du bränslefilter på dieselmotorn

Candela-C-8-with-Polestar-battery

Elbåtstillverkaren Candela startar samarbete med Polestar

Candela_C-8_foiling

Candela C-8 – första provkörningen i foilingläge

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar