”Lyxbåtslivet är inte alltid så lyxigt”

Redaktionen

Redaktionen

Lisa på havet bloggLisa är fortfarande kvar i Curacao och får känna på hur det är att arbeta på en lyxbåt. Dagarna blandas med alltifrån att stryka lakan och fila däcket med små rakblad till vindsurfing.

9 januari. Spanish waters, Curacao.Idag har vi vindsurfat. Det var superkul. Stora brädor och små segel verkar vara nyckeln när en ska lära sig att slå med en vindsurfingbräda. Jag lyckades hålla mig torr ända till slutet, då jag bytte till en mindre och svårare bräda. Totalt tre dopp och väldigt skakiga armar efter två timmars surfande. De andra trillade i vattnet titt som tätt, så jag var inte så lite mallig som höll mig torr så länge.

Simmade tillbaka till båten och vips var dagens träningspass avklarat.


Tillbaka på båten strök jag ännu några lakan och kuddfodral, lagade sallad till lunch och skickade mail till Sverige.

På eftermiddagen tog vi jollen till revet och snorklade vid en fantastisk brant. Fint!

Nu har jag en nalkande träningsvärk och bränd rygg, glömde solskyddsfaktor. ”Kidsen”, de unga belgarna som också arbetar ombord, är på middag och jag och Fonz har ätit svamprisotto. En mycket bra dag.Lisa på havet blogg Curacao är inte bara stränder och hav. Det visar sig vara riktigt växtrikt med frodia skogar.

10 januari. Spanish waters, Curacao.


Ännu en fin dag på Berenice. Vi vaknade tidigt, som alla dagar, och insåg att vi bränt oss rejält i solen igår. Spf-hets idag!

Vi flyttade båten från ankare till marinan innan lunch, en marina i anslutning till en golfresort. Ordning och reda. Åt broccoli, tomat, champinjon-pasta med mandelmjöl till lunch, mycket gott.

Efter lunch påbörjade vi ett nytt idiotprojekt; att manuellt, med rakblad, hyvla 1 mm på alla gummifogar på hela teakdäcket. Livet på en lyxbåt – inte alltid så lyxigt.


På eftermiddagen vindsurfade vi igen. Mindre bräda, större segel. Kul och jättejobbigt för armar, rumpa, ben, nedre rygg, axlar, händer – ja ganska allround träning. Två timmars surfing (med solskyddsfaktor denna gång) och sen tillbaka till båten. Väl tillbaka fick jag den briljanta iden att ”springa” igen. Tunga ben och kondition som ett kylskåp. Gjorde fem km på en halvtimme, under all kritik. Det är väldigt vackert här, en blandning av öken och frodig skog. En frodig öken. Det verkar som att vi lämnar Curacao imorgon. Vi seglar nog först österut och därefter norrut mot Antigua i skydd av öarna. Två timmar vaktpass, sex timmars vila varav två timmar är standby på däck. Borde inte bli några större problem. Stämningen ombord är väldigt bra, Rocio och Gaspar är härliga och unga, nyutexade båtarkitekter. Jag och Fonzi är kanske något mer nyanserade i vår syn på livet. Vi är ett bra gäng. Dricker Pina Coladas varje eftermiddag (saknar Gin o’clock) och lagar god mat. Pratar lite och skrattar mycket. bloggare_lisa_pa_havet_Blogg_8_Lisa_på_havet_blogg_8-3

Relaterade artiklar

Gitana record

Jorden runt – från succé till fiasko på ett ögonblick

Screenshot 2021-01-22 at 13.56.23

Otroligt hemmabygge – 74 fot av solid livsglädje!

Visby stridsfartyg

Stealth korvetten Visby – en smygare i världsklass!

Uppblåsbar fiskeflotte – för familjen?

Outdoor Boys – stora äventyr med liten budget

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar