Räkfrossa, frisk vind och 100-årig vinnare

Gustav Morin

Gustav Morin

Håkan Södergren berättar om härlig men händelserik segling under Gullvivans tredje etapp, om räk- och vinfrossa och om att en viss liten Kajsa påpekar att farfar har dålig koll på tamparna. (Klicka för större bild).

I Gullvivans tredje dag blev det segling i frisk bris. Fortfarande bjuder vädrets makter på det bästa som finns på menyn. Soligt och vackert men kanske lite småkyligt.

Håkan Södergren hanterar tampar på X-99Barnbarnen påpekar att farfar borde ha bättre koll på tamparna.

Med kryss hela mer eller mindre hela vägen blev vår segling med en liten besättning lite i mesta laget. Lilla Kajsa tycker att farfar har dålig ordning på tamparna, vilket man kanske kan hålla med om när man i efterhand ser bilden.

Håkan Södergren har designat en rad båtar som syns på svenska kappseglingsbanorna. Men har har inget att göra med sonens X-99.

Det friska vädret med kryss gjorde att det fanns gott om incidenter och nära till krockar. Vi såg två tillfällen då uppmärksamheten på styrbordsbåtar var lite väl dålig och som kunnat resultera i allvarliga krockar. Allt avlöpte dock utan allvarliga skador.

Vinnare denna dag var den fantastiska gamla skärgårdsdamen SK 55 Miranda med gaffelrigg. Den gamla damen visade alla moderna båtar sin fina akterspegel och höll undan hela vägen fram. Väl seglat och ett bevis på att de som tror att det måste vara ett kolfibermonster för att vinna kappseglingar har fel. Grattis till Mirandas besättning.

Kvällen avlöpte som vanligt den sista kvällen, i denna fantastiska familjetävling, i räkfrossans och vinets tecken uppe på berget. Barnen var glada vinnare och alla var nöjda med sina priser.

Dagens segling lovar en god bris från söder som förhoppningsvis kommer att ge alla en härlig segling mot Saltsjöbaden i samma underbara väder. Mycket sol men möjligen lite kyligt.

bloggare_moderna_skargardsbaten_Gullvivan_dag_3_Hakan_puff

Relaterade artiklar

Kostern Lovisa-Puff

Kostern Lovisa – renoverad, havererad och återuppstånden!

nyheter_2019_Kostern_Lovisa_sunk_Lovisa-resuce-montage

Räddningen lyckades – 122 år gamla Kostern flyter igen!

batar_segelbatar_2019_Shogun_50_Shogun-5_puff

Shogun 50 – ny svensk kolfibercruiser

racing_havskappsegling_2018_Gullviverallyt_Ingang_Gullviverallyt

Gullviverallyt – succén bara fortsätter!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar