Starkt tjejteam inför Rouen 24h

Redaktionen

Redaktionen

Bimba_RouenBimba Sjöholm (t h) ska delta i stora båtracet ”Rouen 24 h” i ett tjejteam med massor av erfarenhet. Hon är nu plats i Frankrike och kommer få äran att ta starten i det stora franska loppet som går av stapeln på lördag!

Efter att vi anlänt igår hade teamet fullt upp med media och sponsormottagning på kvällen. På bilden ovan syns (fr v) Mette, Meri-Line, Tammy och jag.

Bimba_intervju_tvDet blev TV-intervju med franska La Chaine Normandie. Därefter blev vi varmt välkomnade av OTR’s ( vårt Teams) sponsorer och samarbetspartners som bjudits in till tillställningen. Det sägs att vi, ’Women’s Team’, är de som alla pratar om i Rouen och inom fransk båtsport just nu. Det märktes på uppslutningen till festen igår, ett 100-tal personer hade samlats för att plåta oss och båten.

Intresset från media är stort. Här intervjuas Bimba av Fransk tv.

Det känns riktigt kul att få lära känna de andra tjejerna i teamet, de är glada och duktiga. Tillsammans har vi mer än 50 års erfarenhet av att köra racerbåt. Mitt enda krav för att delta i ett tjejteam var att det skulle bestå av rutinerade förare med samma mål som jag – att vinna racet!

Taktiken för racet verkar vara att låta var förare köra ca 60-minuters intervaller, och team-managern Albert och team-operator Carl Kinder, tycks vara enade om att jag är rätt förare att få ta starten. De har båda tidigare sett mig tävla och tycker jag är erfaren och ämnad för att hantera svårigheterna som man ställs inför vid starten. Jag känner mig stolt att få vara här och hoppas på att göra mitt team stolta över min körning.

Jag kommer att få köra 2 pass på lördag.

Racets upplägg är som följer:
Lördag – 6 tim
Söndag – 12 tim
Måndag – 6 tim

Bimba_Rouen

Relaterade artiklar

racing_motorsport_2015_ErikKrasch_Ingang_StarkKraschIngang

Svenska F1–stjärnan i dramatisk krasch

racing_motorsport_2014_ErikStarkVM_Ingang_ErikStarkIngang

Formel 2 – Erik Stark världsmästare igen!

racing_motorsport_2014_F1_svensk_storsatsning_Jonas_F1_Jonas

Svensk storsäsong i F1

racing_motorsport_2013_F2_VM_Sydafrika_Puff_F2_Racing_1

Erik Stark världsmästare!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar