Affärsidé?

Redaktionen

Redaktionen

Tänkte bjussa på en affärsidé som kan funka för några som är pryl- och seglingstokiga. Kanske ingenjörer som inte har lust att jobba på Ericsson 🙂

Nedan några ”trender” man kan se just nu:

  1. det säljs massor av nya (och ganska stora) båtar – dessutom rustas många äldre båtar upp
  2. kraven på utrustning höjs hela tiden, oavsett om det är kappseglare (som skall ha senaste instrumenten, PC med taktikprogram och trådlös skärm på däck) familjeseglare (som skall ha plotters, övervakning via mobilen, trådlöst Internet och hemmabio ombord) eller långseglare (som skall ha satellitkommunikation, integrerad radar och olika säkerhetssystem)
  3. folk är ganska pryltokiga generellt 🙂
  4. priset på alla dessa produkter faller kontinuerligt, så fler kommer att ha råd att ta till sig denna teknologi (jämför platt TV eller hemmabio)
  5. utvecklingen går snabbt, så den vanliga marinhandlaren eller varvet har ingen aning
  6. det är inte helt enkelt att designa eller implementera lösningar som funkar bra

OK. Om man är med på ovanstående, borde det finnas utrymme för en aktör som hade koll på läget, satt på bra produkter (som idag säljs i utlandet men inte i Sverige) och kunde leverera kompletta, fungerande, lösningar och service. Med detta som bas skulle man sökert kunna utveckla egna produkter om man ville. Både hårda, mjuka och services för båtfolk.

Jag har redan ett jobb, så jag har inte skrivit någon affärsplan, men en snabbkalkyl visar att det borde kunna gå? Här kan man ju spana lite för inspiration: Cactus, e2s, MR Marine, Panbo Blog

www.blur_.se_images_cactus

Relaterade artiklar

Dehler 34

Gasa på med nya Dehler 34

Hanse 371

Familjeseglaren Hanse 371

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar