Listan – störst och lyxigast på Orust Sailboat Show

Elias Johansson Rimsby

Hallberg–Rassy 57 och X–56. Där har ni dem – de båda största båtarna som ställs ut på Orust Sailboat Show med öppna varv i helgen. Men det kommer fler lyxiga bjässar. Se inslaget!

En praktpjäs och en stilikon. Det är bara några av alla lovord som haglar över Hallberg-Rassy 57 som också har beskrivits som modern och klassisk på samma gång. Viktigast är kanske att detta stolta flytetyg – på bästa Hallberg-Rassymanér – är designad för komfortabel långsegling samtidigt som den ska kunna beta av sjömil i snabb takt.

Fart och komfort

Med sina 57 fot är den ynka en fot längre än X-56 där den senare bäst beskrivs som en litet sportigare variant på samma tema. Del av hemligheten med den senare består i det särdeles lätta, styva och starka vacuumbakade skrovet men också i den moderna layouten samt en föredömligt, ljus, rymlig och stilren inredning. Det är med andra ord bäddat för ett bekymmersfritt liv under långa tider havs där längtan till land och fast mark under fötterna uteblir.

Pärla från Roslagen

Nästa skönhet bland bjässarna är Hallberg-Rassy 50 (se test här) får sällskap av Arcona 435 och till sist Linjett från anrika Rosättra Båtvarv.

Se inslaget!

Hallberg_Rassy_57_Orust

Relaterade artiklar

Alltpasjon_2022

Tre båtmässor på två helger lockade tiotusentals besökare

Hamnen_test_Linjett_39

Linjett 39 – första intrycken från testen

Celeste_34_Orust Sailboat_Show

Orust Sailboat Show – fyra glödheta båtar kring 35 fot

X-Yachts-motorbat-X-Power-test

X-Power 33C – första intrycken från testen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar