Du är här:Hem Färdmål Medelhavet hamnen.se drar till Sicilien

hamnen.se drar till Sicilien

Siciliens kristallklara vatten väntar efter 3,5 timmar med lågprisflyg. Med lågprisflyg blev det nya möjligheter att förlänga sommaren. Flyget går till staden Trapani på Siciliens nordvästliga sida. Där väntar en hyrd segelbåt och en veckas cruising bland de Egidiska öarna.

Kristallklart vatten som gjort för snorkeldykning, idylliska fiskebyar, god italiensk mat, lagom seglingsavstånd mellan öar och en intressant kulturhistoria.

Det var lätt att falla för chartersegling på Sicilien när vi hörde talas om det i mars på båtmässan Allt För Sjön. Där träffade vi två representanter för Orange Charter som har sin bas i Trapani.
Fiskeby på ön Levanzo, cirka 10 distansminuter från charterfirmans bas i Trapani

Nu har det gått ett halvår och vi är på väg. Lördagen den 13 september är vi tillbaka och rapporterar om vårt semesteräventyr.Hela Sicilien och de omkringliggande öarna  har vulkaniska bergarter.  Här Lipari,  en annan ö i närheten av Trapani.

Ryanair har öppnat en direktlinje mellan Skavsta, Nyköping och Trapani, Sicilien, vilket gör resan till södra Medelhavet både billig och snabb.

Sen återstår att se hur förväntningarna uppfylls.Vattnet ska vara kristallklart och varmt, sägs det. Salt är det helt säkert.

Arrivederci!

www.orangecharter.com

Publicerades: 2008-09-04

Text: Redaktionen

Skriv ut