Sponsrad av Garmin

Garmin GPSMAP x3 – succén för Garmins plottrar fortsätter

Garmin

Efter många år av förfiningar och förbättringar av sina plottrar i GPSMAP-serien höjer nu Garmin ribban ytterligare med sjökortsplottrarna i serien GPSMAP x3.

Det handlar om sjökortsplotters och kombinationsenheter i mellanstorlek – och det handlar om mycket svårslagna sådana.

Eller vad sägs om att GPSMAP® 723, GPSMAP 923 och GPSMAP 1223-serien nu får en strömlinjeformad design med större effektiv skärmyta (kant-till-kant-display), förbättrad skärmoptik och ett stort urval funktioner som sömlöst kan integreras in i Garmins marina system

Datorkraft så det räcker och blir över

Men det stannar inte där. För därtill har GPSMAP x3-serien fått nästan dubbelt så hög processorkraft som tidigare modeller.

Fungerar fint i direkt soljus

Modellerna på 9- och 12 tum har nu IPS-displayer, vilket ökar läsbarheten i direkt solljus markant och är till stor fördel för alla sensorer ombord såsom ekolod, radar, kameror, video och digital switching och det förbättrar användarupplevelsen i hela nätverket.

Snabbaste sjökortsuppdateringen någonsin

Dessa system är snabba och responsiva tack vare en 10Hz-mottagare för GNSS (GPS, GLONASS och Galileo) som ger exakt positionering och följsam fart- och kurs över grund-data. Den utökade processorkraften ger också Garmins snabbaste sjökortsuppdatering, som nu är nästan helt utan fördröjningar även i höga farter.

Men det stannar inte där – heller.

För i konceptet ingår också svårslagen detaljrikedom och data både från Garmin och Navionics med navigeringshjälp, djupkonturer, information om tidvatten och strömmar och även detaljerad information om hamnar.

Automatisk navigation

Det är nu smidigare än någonsin att använda Autoguidance: Man skriver in sitt mål och plottern visar snabbt en rutt anpassad efter de mått för höjd och djup som man lagt in för sin båt.

Som alla andra GPSMAP-enheter har den kraftfulla GPSMAP x3-serien full nätverkskapacitet för Garmins marina nätverk och stöd för NMEA® 2000, vilket gör det enkelt att bygga upp en anpassad elektronisk lösning inklusive ekolod, radar, autopilot, instrument, kameror och ännu mer. Det finns även J1939-anslutning till vissa motorer.

Möjligheterna att koppla ihop och anpassa ett system som passar just dig är med andra ord oändliga.

Ett jättekliv i ämnet ekolod

Samtliga av de tre plottrarna (7,9 och 12 tum) i GPSMAP x3-serien kan fås med inbyggt ekolod om så önskas. Ytterligare en funktion från Garmin är Panoptix som är ett jättekliv inom området ekolod där man nu har möjlighet att se runt hela båten i realtid i 3D.

Panoptix-givare finns i framåt- och nedåtkonfigurationer med olika monteringstyper som passar dina båtbehov och för både navigering och fiske.

Eller som Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin, väljer att sammanfatta nyheten:

– Borta är de dagar då man gissade och kastade i blindo i hopp om att hitta fiskstim.

X-Yachts - X5

X56 – fart, finess och komfort!

Snabb, styv och välbyggd men också begåvad med finesser och komforthöjande små och stora genidrag...
Efoy

Efoy – det oberoende båtlivet!

Den som vill begränsa sitt båtliv genom att ständigt hålla sig nära ett landsströms-uttag eller...
Navark

Internationella Navark hjälper dig att hitta drömbåten

Att hitta rätt båt på egen hand kan vara svårt, tidskrävande – ja till och...
Sleipner

Sleipner SX – bogpropeller för alla!

En bogpropeller som är tyst, effektiv och lätt att montera i såväl fören som aktern...
Viggo C8

Viggo C8 – hyttbåt i toppklass!

En hyttbåt ska kunna klara snabba, bekväma och säkra transporter i alla väder vilket Viggo...