Sponsrad av XL Marin

Voyager 700 Open – prisbomb i aluminium!

XL Marin

En grå, rå och ovanligt tuff hyttbåt i aluminium. Så beskrevs prisbomben V–Boat Voyager 700 Cabin vid lanseringen i för ett år sedan. Nu kommer uppföljaren.

Grå, rå, stryktålig, tuff och underhållsfri är fem adjektiv som stämmer in på nära nog alla aluminiumbåtar.

Men i fallet med V-Boats Voyager 700 Open kan tillverkaren skryta med ytterligare en frestelse då den också är något av en prisbomb. Detta utan att man för den skull har tummat på kvaliteten.

Här finns allt som man kan förvänta sig av en modern plåtbåt med detaljer som härdat glas i rutorna, på gränsen till överdimensionerade räcken och knapar samt därtill självlänsar som förmår att tömma båten på vatten även de värsta av förhållanden.

Räcken och knapar är grova och självlänsarna stora.

 

I övrigt präglas den av gediget hantverk i stort och smått med svetsfogar som må vara grova, men som ändå är lagda med stor finess.

Rejäla rutor skyddar effektivt från fartvind och rykvatten och förarplatsen vittnar om att det ligger en stor portion ergonomiskt kunnande bakom utformningen.

Lättdriven och snabb

Som förare förfogar man över 250 hästkrafter i form av en Mercury Pro XS som ledigt räcker till en toppfart på cirka 50 knop (beroende på belastning och förhållanden).

Tack vare det bevisat effektiva skrovet, med en V-bottenvinkel på 18 grader, så är Voyager 700 Open också föredömligt lättdriven, tystgående och lätthanterlig.

Svårslaget pris

Sist men inte minst så är också V-Boats Voyager 700 Open något av en prisbomb då priset stannar på svårslagna 639 000 kr med ovan nämnda motor.

Voyager 700 är en täckt version som gjort succé i Sverige.

FAKTA:
Längd: 7,13 meter
Bredd: 2,46 meter
Vikt (utan motor): 1 260 kg
Max motor: 250 hk
Bränsle: 260 l
Max pers: 8
CE-katgori: C
Pris med Mercury 150 hk: 539 000 kr
Pris med Mercury 200 hk: 599 000 kr
Pris med Mercury 250 hk: 639 000 kr
Generalagent: XL Marin.